Activiteiten

Fietsen op de Renderklippen

De bossen en heidevelden van de Veluwe vormen het leefgebied van wilde zwijnen, herten, reeën, dassen en vossen. Met een rondje fietsen bij Villa Viola heb je grote kans om oog in oog met de wilde dieren te staan. Spits je oren, ogen en neus, want met alle zintuigen op scherp merk je de verscholen dieren als eerste op. In september en oktober is het bronsttijd voor de edelherten en kun je de strijdlustige mannetjes in de verte horen burlen. Ook voor de wilde zwijnen begint de paartijd in september. De biggetjes met hun pyjamastrepen op hun vacht worden tussen februari en juni geboren.

Stap onderweg af bij observatiepunt ‘t Eperholt, waar je van achter een kijkwand naar het wild kunt gluren. Iets verderop heb je de uitkijktoren De Haelberg, die je een prachtig uitzicht over het gebied schenkt.

Het is ook heerlijk fietsen langs het water van het Veluwemeer, of door een charmante Hanzestad zoals Hattem of Elburg. Via de volgende link vind je de mooiste fietsroutes in de omgeving van Villa Viola: https://www.fietsnetwerk.nl/fietsroutes/zoeken/epe/

Liever wat uitdagender? De Veluwe is met zijn prachtige bossen en hoogteverschillen ook bij uitstek geschikt om op de mountainbike of ATB te verkennen. Indien gewenst kun je onder leiding van een gids de mooiste tracks in de omgeving verkennen. Wat denk je van de supersnelle KlippenKronkelroute! Informeer voor de mogelijkheden.

Bij Rijwielzaak van de Put kan je fietsen huren. Het uitgebreide assortiment bestaat o.a. uit stadsfietsen, mountainbikes of ATB’s, elektrische fietsen. Desgewenst worden ze op de aankomst dag bij de vakantiewoning afgeleverd.

Bij Villa Viola staan mountainbikes die je gratis kunt gebruiken.