Kinderen

Zoveel te doen, en zelf voel je je ook weer even kind…

De Koperen Ezel, kinderboerderij en speelparadijs

De Koperen Ezel in Epe

De Koperen Ezel is een waar paradijs voor kinderen. Absoluut garantie voor een heerlijke dag. Er is van alles te doen: een uitgebreide kinderboerderij en heel veel speeltoestellen. Met als klap op de vuurpijl ezeltje rijden. Wij deden een tochtje van een halfuur op een ezel met kar. Een halfuur is net mooi. Een ouder loopt met de ezel aan de hand de duidelijk aangegeven route. De kids gaan in de huifkar. ezels zijn eigenwijs, maar de onze luisterde erg goed.

Terug op het park hebben de kinderen zich uitstekend vermaakt met de springkussens, de dieren, talloze speeltoestellen en het skelterpark. Tussendoor een paar frietjes en een ijsje (lekker en keurig geprijsd) en een kan limo en de dag kan niet meer stuk. Een heel leuk uitje dus voor kinderen van 0 tot ca. 10. Wij waren er met kinderen van 3, 8 en 9 en hebben ons goed vermaakt. Entree: € 2,- per persoon.

Iets minder goed weer? Ze hebben ook een binnenspeeltuin: Donkey Town!

Afstand van Villa Viola: 6 km, 11 autominuten
Meer informatie: Website De koperen Ezel

Kasteel Cannenburch

Kasteel Cannenburgh is een prachtig ingericht kasteel met een groot park. Perfect voor een uitje met kinderen. Wij waren hier met onze kinderen van 3, 8 en 9 en die hebben zich uitstekend vermaakt. Er worden regelmatig speurtochten en andere activiteiten georganiseerd. Wij deden een herfstspeurtocht door het park. De kinderen kregen een knapzak met een pakje drinken en een liga en uiteraard een leuke vragenlijst.

Het kasteel is erg goed gericht op kinderen. Het bezoek begint met een film met uitleg over de geschiedenis. In het park is veel te leren over hoe men hier vroeger leefde en in het kasteel vind je pratende schilderijen en een schilderij hologram. De mensen in het kasteel zijn erg vriendelijk en vertellen graag. Als kers op de taart mogen de kinderen zich verkleden voor ze het kasteel in gaan. Zo kunnen ze als echte ridder of jonkvrouw naar al het moois kijken. Prachtig en leerzaam! Kortom, een echte aanrader.

Entree: Volwassene € 12-, Kinderen 2 – 18 jaar: € 5,00
Met Museumjaarkaart ga je gratis naar binnen.

Afstand van Villa Viola: 15 km, 14 autominuten
Meer informatie: Website Kasteel Cannenburgh

Openluchtmuseum Arnhem

Openluchtmuseum Arnhem

Alweer enkele jaren geleden zijn we hier geweest met onze, toen nog, kleine kinderen (kleuterschool). Aan de ene kant is het een park dat intiem is, kleinschalig, maar toch kun je er de hele dag je ogen uitkijken. Voor de kleinste kinderen luisteren naar de verhalen van Anansi of lekker in het treintje door het park rijden. Ook de vele authentieke gebouwen en oude ambachten die je meenemen naar het verleden. Het leuke is dat kinderen zelf actief mee kunnen doen en vragen kunnen stellen aan de vakman/vakvrouw.

Vrijheid is ook een terugkerend thema in het park, dat vooral voor de oudere kinderen interessante verhalen oplevert en stof tot nadenken. Echt een leuk park, waar we zelf binnenkort ook weer naar terug zullen gaan, nu onze kinderen ouder zijn!

Afstand van Villa Viola: 47 km, 34 autominuten
Meer informatie: Website Openluchtmuseum Arnhem

Apenheul Apeldoorn

Apenheul Apeldoorn

De eerste keer dat we hierheen gingen hadden we niet al te veel verwachtingen, aangezien we alleen apen zouden zien. Niets bleek minder waar!

Bij binnenkomst krijg je een Apenheultas, waar je je eigen spullen in moet doen, eten/drinken en andere spullen waarvan je niet wilt dat ze door de apen worden afgepakt. En dan heb ik niets te veel gezegd. Er zijn heel veel apen rondom de paden, die je als bezoeker door het park voeren en ze komen rustig naar je toe, kruipen op je schouder of op de kinderwagen. In het begin voelt het wellicht een beetje ongemakkelijk, maar het is echt superleuk dat de apen zo dichtbij komen.

Het park bestaat uit verschillende zones waar in totaal zo’n 35 verschillende soorten apen wonen. Sommige apen zie je vanaf een afstand en andere komen gewoon naar je toe. Ook zijn de demonstraties of voedingsmomenten erg leuk om getuige van te zijn. Op momenten lijkt het zelfs alsof de apen ons aankijken in plaats van andersom. Kortom een leuk dagje uit, met of zonder kinderen.

Afstand van Villa Viola: 24 km, 24 autominuten
Meer informatie: Website Apenheul

Burgers' Zoo

Burgers' Zoo

Burger’s Zoo bestaat al vele jaren en groeit mee met z’n tijd. Zelf ben ik als kind vroeger hier ook geweest en was ik enorm onder de indruk van de Burgers’ Bush, een tropische hal met loslopende dieren, grote planten, hoge temperaturen en het ‘echte’ oerwoud-gevoel.

Nu, jaren later, is Burgers’ Zoo nog steeds een trekpleister met meerdere hallen met een eigen thema, waaronder de Burgers’ Desert en de Ocean. Ook de grote buitenverblijven zijn erg mooi. Er is een grote diversiteit aan dieren, die ‘vrij’ kunnen rondlopen, waarbij de Safari een echte aanrader is. Voor kinderen en voor de ouders is het daarnaast ook lekker dat ze in de speeltuinen nog even kunnen spelen, waarna je weer verder kunt gaan met het dierenbezoek. Het park is heel ruim opgezet en aangenaam groen.

Afstand van Villa Viola: 48 km, 34 autominuten
Meer informatie: Website Burgers’ Zoo